Kepti ledai – nauji skonio potyriai ir nesudėtingas receptas

Nors gardžiausias vasaros desertas niekada nenusibosta, išdrįskite ledų paragauti su kitokiais, nei esame įpratę, priedais – tikrai nenusivilsite. O vasaros šventėms ar vaikų gimtadieniams galima pasiruošti didžiulį padėklą su įvairiais ledų pagardais: kiekvienas galės susikurti savo desertą. Smaližiauti – pats metas, nes „Rimi“ elektroninėje parduotuvėje iki pat rugsėjo valgomieji ledai parduodami su 50 proc. nuolaida. „Rimi Lietuva“ rinkodaros ir viešųjų ryšių skyriaus vadovė Dalia Čenkienė primena, kad fizinėse parduotuvėse šią savaitę pirkėjų taip pat laukia nuolaidos.
„Mochi“ – japonų pamėgti ledai
„Rimi Lietuva“ apklausos rodo, kad ledus lietuviai renkasi įvairius: ledai vaflyje ir ant pagaliuko yra beveik vienodai populiarūs – juos renkasi atitinkamai 36 ir 31 proc. pirkėjų. Mėgstamiausi – plombyras arba su įvairiais priedais. Taip pat pirkėjai nuolat domisi naujovėmis.
Viena iš tokių – vis populiaresni Lietuvoje japoniški „Mochi“ ledai. Šis desertas gimė iš senovinio skanėsto mochi, kuriam pagaminti naudojama lipni ryžių tešla. Devintajame dešimtmetyje japonų konditeriai nusprendė klasikinius mochi papildyti ledų įdaru – taip gimė mochi ledai, kurie greitai išpopuliarėjo ne tik Japonijoje, bet ir visame pasaulyje.
Dėl išskirtinės tekstūros – švelnios išorės ir šalto, sodraus vidaus – mochi tapo mėgstamu desertu ir tarp lietuvių. Šiandien jie gaminami įvairiausių skonių: nuo klasikinio vanilinio iki mangų, žaliosios arbatų ar net sūrios karamelės.
Dalia Čenkienė pažymi, kad ledų įvairovė prekybos centruose tikrai labai didelė – kiekvienas gali rasti sau patinkančių.
„Mūsų prekybos centruose toliau tęsiasi ledų festivalis: populiarumo sulaukia tiek pieno pagrindu pagaminti, tiek vaisiniai ledai: skanaujama jų su įvairiais priedais. Yra pirkėjų, kurie ieško veganiškų arba su mažesniu pridėtinio cukraus kiekiu ledų“, – sako „Rimi“ atstovė.
Vasaros šventės be ledų – ne šventės
Vasaros šventės be ledų tiesiog neįsivaizduojamos. Originalių skonių mėgėjams siūloma įdėti kelis šaukštus vanilinių ledų į dailias taureles, užpilti geros kokybės alyvuogių aliejumi ir apibarstyti jūros druskos dribsniais – šis derinys nustebins net išrankiausius. Taip pat populiarūs vaisių gabaliukai ir balzamiko actas ant ledų, kurie suteikia neįprastų ir įdomių skonių.
Vaikų gimtadieniams puikiai tinka didelis padėklas su įvairių skonių ledais ir daugybe priedų: uogienėmis, vaisių gabalėliais, sirupu, pabarstukais, riešutais ir šokoladu – kiekvienas svečias gali susikurti savo mėgstamą desertą.
Siūlome nustebinti artimuosius keptais ledais: sugaišite vos kelias minutes ir tikrai sulauksite komplimentų.
Kepti ledai
RECEPTAS
Patiekalui reikės:
- Kelių rutuliukų mėgstamų ledų;
- puodelio nesaldžių kukurūzų dribsnių;
- kiaušinio;
- cukraus;
- aliejaus kepimui.
Kaip gaminti:
- Apvoliokite ledų rutuliukus dribsniuose, kad jie gerai jais pasidengtų.
- Sudėkite juos į lėkštę ir dėkite porai valandų į šaldymo kamerą.
- Išplakite kiaušinį, išvoliokite plakinyje sušalusius ledų rutuliukus ir dar kartą juos apvoliokite kukurūzų dribsniais. Tada vėl sudėkite juos į šaldymo kamerą kelioms valandoms (galite laikyti ilgiau, jei kepsite vėliau).
- Įpilkite į gruzdintuvę ar puodą aliejaus, jį įkaitinkite. Po vieną rutuliuką (nes jei sudėsite visus – atvės aliejus) leiskite juos į karštą aliejų, paskrudinkite, kol paruduos dribsniai. Ištrauktą iškart pavoliokite cukruje ir patiekite vienus ar su mėgstamais priedais.
Skanaus!