Krienų lapai – natūralūs vaistai, kurie nieko nekainuoja
Krienus pradėta auginti dar senovės Romoje ir Graikijoje. Graikai iki šiol labai vertina krienus, iš kurių ruošia ypatingus patiekalus. Gydomosiomis savybėmis pasižymi ne tik krienų šaknys, bet ir jų lapai.
Kokių naudingųjų medžiagų yra krienų lapuose?
Krienų lapuose gausu baltymų. Tai požymis, kad krienų lapai yra labai maistingi, bet nekaloringi, nes 100 g krienų lapų tėra 64 kalorijos. Krienų lapuose taip pat yra B grupės vitaminų, vitaminų C ir E, nikotino rūgšties; pačių populiariausių mineralinių medžiagų: magnio, kalcio ir kalio; biologiškai aktyvių medžiagų; įvairių eterinių aliejų; pusiau prisotintųjų riebiųjų rūgščių; gliukozės ir krakmolo; skaidulų.
Krienų lapai taip pat padeda normalizuoti skrandžio ir žarnyno darbą. Veiksmingai didina sumažėjusį skrandžio sulčių rūgštingumą. Padidėjus skrandžio sulčių rūgštingumui, pagerėja virškinamojo trakto darbas.
Krienų lapai stiprina imuninę sistemą. Peršalimo ligų sezono metu krienų lapai padeda žmogaus organizmui kovoti su žalingais virusais ir bakterijomis. Juos galima panaudoti įvairių ligų profilaktikai. Be to, krienų lapai žmogaus organizmui suteikia papildomos energijos ir gausiai aprūpina vitaminais.
Informacija paskelbta Alfa.lt