„Kaip žaibas iš giedro dangaus“ – prokuratūra kreipėsi dėl Seimo narys A. Vyšniausko teisinės neliečiamybės panaikinimo

Lietuvos Respublikos generalinė prokurorė Nida Grunskienė ketvirtadienį kreipėsi į Lietuvos Respublikos Seimą dėl Seimo nario Andriaus Vyšniausko teisinės neliečiamybės panaikinimo.

Generalinės  prokurorės prašymas pateiktas įvertinus ikiteisminiame tyrime, susijusiame su 2019–2023 metų kadencijos Marijampolės savivaldybės tarybos narių išlaidų, patirtų vykdant pareigas, kompensavimu, turimus duomenis ir nustatytas faktines aplinkybes.

Duomenys, užfiksuoti liudytojų apklausų protokoluose, Marijampolės savivaldybės administracijos pateiktuose dokumentuose, bankų, ryšio operatorių, degalinių pateiktose suvestinėse ir kituose šio ikiteisminio tyrimo dokumentuose, leidžia pagrįstai manyti, kad Andrius Vyšniauskas, nuo 2019 m. balandžio 23 d. iki 2020 m. lapkričio 13 d. ėjęs Marijampolės savivaldybės tarybos nario ir Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigas, Marijampolės savivaldybės administracijai galimai yra pateikęs suklastotus dokumentus dėl jo, kaip tarybos nario, veiklos išlaidų kompensavimo, kurių pagrindu jam  nepagrįstai ir neteisėtai buvo išmokėti daugiau nei 2100 Eurų.

Tuo tarpu pats politikas savo socialinio tinklo paskyroje teigė, kad yra „šokiruotas Generalinės prokuratūros pareiškimu. Nesu apklaustas jokioje byloje, neturėjau jokių indikacijų, kad su mano, kaip tarybos nario, veiklos išlaidomis būta kažkokių problemų. Pats taip pat nemanau, kad esu padaręs kažkokių nusižengimų.
Kiek man yra žinoma, dėl mano, kaip tarybos nario, išlaidų pastabų neturėjo nei akcija „Skaidrinam”, nei du savivaldybės tarybos kontrolieriai, kurie atliko auditus. Todėl ši žinia yra kaip žaibas iš giedro dangaus.
Nepaisant to, esu pasirengęs atvirai ir sąžiningai bendradarbiauti su teisėsaugos institucijomis ir įrodyti, kad man keliami priekaištai yra neteisingi. Todėl prašysiu kolegų kaip galima greičiau naikinti mano neliečiamybę ir man suteikti galimybę apsiginti teisinėmis priemonėmis.
Be abejo, suprantu ir politinę atsakomybę, todėl informuoju, jog stabdau savo narystę TS-LKD, traukiuosi iš frakcijos seniūno pareigų ir Teisės ir teisėtvarkos komiteto.„