Renkantis šaldytuvus nedarykite tokių klaidų

Verta pripažinti, kad nežinant tam tikrų niuansų renkantis buitinę techniką galima padaryti nemažai klaidų, kurios vėliau trukdys kasdieniniame gyvenime. Ypač jų reikėtų vengti, kai yra renkamiesi tokie daiktai, kurie yra naudojami kasdien. Vienas iš tokių daiktų yra šaldytuvas. Tinkamas jo pasirinkimas gali duoti patogumo, nes per dieną jį atidarome tikrai ne vieną kartą. Tad šį straipsnį parengėme tam, kad jeigu artimu metu rinksitės šaldytuvą, galėtumėte išvengti tokių klaidų ir pasirinkti patį geriausią variantą.

Šaldytuvo dydis

Šaldytuvai turi kelis standartinius dydžius, tad reikia pasirinkti patį tinkamiausia jums. Tikrai nereikia daryti klaidos ir rinktis bet kokio, reikia apsvarstyti kelis svarbius aspektus:

  • Kiek šeimoje gyvena asmenų. Jeigu ji yra pakankamai didelė, tad šaldytuvas irgi turėtų būti iš didesnių, nes nusipirktas maistas turi pilnai tilpti į jį.
  • Ar šaldytuvas bus montuojamas ar atskiras. Ypač tai aktualu yra tada, kai yra įrenginėjama nauja virtuvė. Kad visi daiktai ir buitinė technika derėtų joje, būtinai apsvarstykite tokius variantus ir kuris tiks geriausiai jūsų virtuvėje.
  • Netgi renkantis šaldytuvą verta atkreipti dėmesį į ūgį. Jeigu šeimoje esate mažesnio ūgio, tada kur kas patogiau pasirinkti tokį variantą, kad šaldytuvas būtų kiek žemesnis, nes tada patogiai galėsite pasiekti visas lentynas, nereikės prisistumti ir lipti ant kėdės ar suoliuko.

Priežiūra yra būtina

Dar viena klaida, su kuria yra susiduriama labai dažnai, tai šaldytuvo visiška nepriežiūra. Kai jau nusiperkate naują daiktą ir norite, kad jis tarnautų kaip įmanoma ilgiau ir visai negestų, tuomet jam turite skirti dėmesį. Net ir naują šaldytuvą reikia valyti, kad įvairūs kvapai neįsigertų ir atidarius šaldytuvą nuo jo riestų nosį. Jeigu jis ilgai bus nevalomas, tai ir vėliau išvalytas jis vis tiek gali skleisti tam tikrą kvapą. Taip pat jį reikia nepamiršti ir atlaidinti, aišku, tai nereikia daryti kas mėnesį, bet bent jau kartą į metus tai rekomenduojama padaryti. Vos tokios kelios taisyklės padės išvengti sugedimų ir daiktas atrodys ilgiau kaip naujas.

Nežiūrėkite į pačius pigiausius variantus

Tokia taisyklė galioja viskam, ne tik šaldytuvams, nes bet kokioje situacijoje kokybiškesnis daiktas kainuos brangiau, nei kad prastesnės kokybės, tačiau nusipirkus kokybiškesnį daiktą, juo galėsite džiaugtis kur kas ilgiau. Tad tikrai neverta daryti tokios klaidos ir rinktis patį pigiausią šaldytuvo variantą, nes labai didelė tikimybė, kad jau po kelerių metų reikės jį taisyti, todėl galutinė suma gali gautis net didesnė, nei kad iš karto būtumėte pasirinkę kokybišką variantą.