Originalūs namų dekoro elementai

Senovėje norint išmokti kurti elegantiškesnius elementus, imta įvaldyti amatus. Pastarasis buvo postūmis atsirasti meninėms vertybėms ir žmogaus potraukiui grožiui. Pirmykščiuose namuose buvo įrengti ne tik būtiniausi daiktai patogiam gyvenimui, bet ir daiktai, kurie neturėjo konkrečios paskirties. Jie atrodė tik kaip gražus priedas. Šie elementai vėliau buvo pavadinti „dekoru“, kuris lotyniškai skamba kaip „padorus“.

Šiandien dekoratyviniai elementai yra vienas iš kambario interjero elementų visumoje su baldais. Kartu su sienų, lubų ir grindų apdaila jie sukuria unikalų dizaino vaizdą. Kiekvienam stiliui būdingas tam tikrų tipų dekoratyvinių elementų naudojimas.

Paveikslas arba nuotrauka ant drobės – naujausias namų stiliaus sprendimas

Paveikslai ant drobės vis dažniau tampa mūsų namų ir butų sienų puošmena. Patvarūs spaudiniai žavi klasikiniams paveikslams būdinga tekstūra, nes drobė daro spalvas dar sodresnes. Pagrindiniai paveikslų ant drobės privalumai yra tai, kad jie neblunka net ir labai saulėtose patalpose. Drobės atspaudai yra daug patvaresni nei atspaudai ant popieriaus. Jiems nebūtinas net rėminimas, apsisprendę dėl tokios dekoracijos, gauname gaminį, kurį galime iš karto pakabinti ant sienos. Tokiu būdu  padarę drobės internetu užsakymą, galime greitai ir lengvai pakeisti savo interjerą.

Kaip priderinti tokį dekoro elementą namuose?

  • Svetainėje galima laužyti monotoniškas sienas spalvinga grafika ir abstrakčiais

paveikslais. Įprastos namų erdvės, paveikslai ant drobės su gėlių motyvais įdomiai papildys interjerą.

  • Įdomi svetainės sienų idėja yra ir kelių dalių paveikslai arba nuotraukos ant

drobės. Galime rinktis iš jau paruoštų rinkinių, susidedančių iš kelių elementų ir nepriklausomų įvairaus formato vaizdų, kuriuos galima sudėti pagal sukurtą šabloną ar savo viziją, maišydami skirtingus stilius, raštus ir formatus.

Miegamasis yra vieta, kur ilsimės ir atsipalaiduojame. Ant sienų dažnai nusprendžiame išdėlioti bendras nuotraukas ir atsiminimus. Mėgstamas nuotraukas galima atspausdinti ant drobės, sukuriant mini galeriją.

Tiems, kuriems kasdien veikti reikia didelio įkvėpimo ir energijos dozės, rekomenduojame motyvacinius drobės atspaudus. Padėtos priešais lovą, jos padės mums kiekvieną dieną pradėti pozityviai. Nuotraukos su motyvuojančiais sakiniais taip pat gali tapti įdomia sienų puošmena jūsų biure.