Prostatos vėžio simptomai – kaip pasireiškia prostatos vėžys?

Kadangi prostatos vėžys yra ganėtinai sudėtinga liga, svarbu ją kaip įmanoma anksčiau pastebėti ir pradėti gydyti. Naudinga žinoti, kokie yra prostatos vėžio simptomai, kaip jie pasireiškia, nes jų nežinant, neatpažinsite ir ligos. Vis dėlto, su prostatos vėžiu taip jau yra, kad pradžioje simptomai sunkiai pastebimi, todėl bet kokiu atveju naudinga atlikti tyrimus.

Skaitykite ir sužinokite apie prostatos vėžio simptomų pasireiškimą, bei kokių veiksmų imtis su jais susidūrus. 

Prostatos vėžio simptomų raiška

Intensyviau pasireiškia vėlesnėse ligos stadijose. Gali pasireikšti visi vienu metu ar tik keli iš jų, tai priklauso nuo individualios situacijos. Pastebėjus simptomus reikalingas neatidėliotinas tyrimas ir tada gydymas, kuris bus parinktas tik gavus tikslius diagnozės rezultatus.

Paprastai prostatos vėžio simptomai pasireiškia:

  • sutrikusiu šlapinimusi ir sunkumu šlapintis;
  • dažnu šlapinimusi, ypač naktį;
  • skausmais dubens srityje, klubuose, kryžkaulyje ir kitur;
  • kraujo pėdsakais šlapime;
  • pakitusia šlapimo spalva, kvapu.

Pastebėję šiuos simptomus nedelsdami užsirašykite pas gydytoją. Patyrę diagnostikos specialistai padės nustatyti galimą prostatos vėžio riziką nekenksmingu ir sveikatai nepavojingu skysčių biopsijos metodu.

Kaip vyksta prostatos vėžio tyrimai?

Prostatos vėžio tyrimai gali būti taikomi įvairūs. Yra ir invazinių, ir neinvazinių metodų. Skysčių biopsijos metu tiesiog paimamas paciento šlapimas, kuris vėliau tiriamas specialia įranga laboratorijose. Nustatoma, ar šlapime yra vėžinių ląstelių, koks jų kiekis, kokia galima prostatos vėžio rizikareikšminga ar tik bendrinė?

Esant būtinybei, taikoma ir prostatos biopsija, kurios metu imami prostatos audinio mėginiai. Audinius vėliau tiria specialistai. Abiejų tyrimo būdų rezultatai gaunami pakankamai greitai ir operatyviai, kiekvienu atveju užtikrinant geriausius, pagal individualią situaciją tinkamus sprendimus.

Susiduriate su prostatos vėžio simptomais ar tiesiog norite pasitikrinti? Atsarga gėdos nedaro, o rūpindamiesi savo sveikata tikrai niekaip nerizikuosite, todėl tai yra sveikintinas žingsnis, kuriam reikia pasiryžti.

Prostatos vėžio simptomai dar nėra nuosprendis, jeigu laiku pasitikrinsite ir bus imtasi ryžtingų sprendimų užkirsti kelią ligai. Atvykite į diagnostikos kliniką nedelsdami!