Dantų protezavimas: svarbiausi klausimai ir atsakymai

Dantų protezavimas – tik viena iš daugelio paslaugų, kurią siūlo šiandieninė odontologija. Tačiau taip pat dėmesį vertėtų atkreipti į tai, kad apie šią procedūrą svarstantiems asmenims, neretai iškyla daug įvairių klausimų. Tad suraskime atsakymus į pačius svarbiausius.

Ar ši procedūra yra reikalinga net ir tuo atveju, jei buvo netekta vos vieno danties ir, jei taip, tai kodėl?

Taip, dantų protezavimas yra reikalingas net ir tuo atveju, jei asmuo yra netekęs vos vieno danties. Dėmesį verta atkreipti į tai, kad ir vieno danties netekimas yra ta priežastis, dėl kurios, kur kas didesnis krūvis tenka greta esantiems. Taigi, didėja tikimybė, kad greta esantys dantys greičiau nusidėvės, nulūš arba nuskils ir bus reikalingas ir šių dantų atkūrimas.

Kiek laiko trunka danties protezavimas?

Jei manote, kad danties protezavimas yra ta procedūra, kuri iš jūsų pareikalaus labai daug laiko , klystate. Paprastai vieno danties protezavimas trunka vos vieną valandą, todėl tikrai nebus sunku rasti laiko. Žinoma, procedūra turi būti suplanuota iš anksto.

Kaip turi būti prižiūrimi protezuoti dantys ir kaip ilgai jie tarnauja?

Žmonės, besidomintys šia procedūra, nori sužinoti ir tai, ar protezais atkurtų dantų priežiūra kuo nors skiriasi nuo natūralių dantų, o taip pat – kaip ilgas šiuo būdu atkurtas dantis tarnauja. Dėmesį verta atkreipti į tai, kad protezais atkurtų dantų priežiūra niekuo nesiskiria nuo savų dantų priežiūros: du kartus per dieną, reikia valyti tinkamai parinkta dantų pasta bei vidutinio kietumo arba kietu šepetėliu, o taip pat – naudoti burnos skalavimo skystį be tarpdančių siūlą. Taip pat svarbu du kartus per metus apsilankyti pas specialistą, kad būtų atliktas profesionali burnos higiena. Na, o kalbant apie tai, kaip ilgai džiaugsitės šiuo būdu atkurtais dantimis, verta pastebėti tik vieną detalę: jei priežiūra bus tinkama, šiuo būdu atkurtais dantimis galbūt džiaugsitės ir visą likusį gyvenimą.

Na, o dar daugiau naudingos informacijos apie šią procedūrą, galite rasti užsukę į https://www.pilene.lt/paslaugos/protezavimas.