Ugniagesiai rūpinasi, kad mokyklos būtų saugios

Penkerių metų statistikos duomenimis, vidutiniškai per metus šalies mokyklose įsiplieskia 8 gaisrai. Šiais metais jose buvo kilę 4 gaisrai. Artėjant Rugsėjo 1-ajai, valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai stengiasi   iš anksto pasirūpinti, kad moksleiviai  mokyklose galėtų jaustis saugūs.

„Bet koks gaisras mokykloje ar vaikų darželyje kelia didelį pavojų vaikų ir moksleivių gyvybei ir sveikatai. Jausdami atsakomybę, kad vaikai bei moksleiviai po vasaros  galėtų grįžti į gaisriniu požiūriu saugią aplinką, per rugpjūčio mėnesį ketiname atlikti kuo daugiau planinių švietimo bei ugdymo įstaigų patikrinimų. Taip pat kviečiame šių įstaigų vadovus nelaukti ugniagesių vizito, o patiems pasitikrinti, kaip yra laikomasi priešgaisrinių reikalavimų jų vadovaujamoje įstaigoje“, – sako Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Saulius Greičius.

Kaip mokyklos atitinka priešgaisrinę saugą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus,  kasmet patikrinama apie 700-800 mokyklų. Šiais metais valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai planuoja patikrinti 747 mokyklas ir 414 vaikų darželių. Iki šių metų rugpjūčio mėnesio iš jų jau patikrinta 67 proc. mokyklų ir  68 proc. vaikų darželių, kurių metu įvertinta, kaip jose rūpinamasi gaisrine sauga.

Beje, daugeliui savivaldybių informavus, kad Rugsėjo 1-ąją vaikai grįš į švietimo bei ugdymo įstaigas, ugniagesiai nusprendė šiuos patikrinimus atlikti sparčiau.  Jų metu yra tikrinama,  ar evakuaciniai išėjimai neužkrauti daiktais, ar neužrakintos jų durys, ar yra  parengtas veiksmų, kilus gaisrui, planas, taip pat tikrinamos pirminės gaisro gesinimo priemonės.

 

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento informacija