10 pramogų, kurias šią vasarą verta išbandyti Lietuvoje

Pastaruoju laiku daug keliaujame Lietuvoje. Nors populiariausias ir gražiausias kryptis šalyje žinome jau gana neblogai, ne vienas keliautojas susiduria su problema, ką vienoje ar kitoje Lietuvos vietoje galima nuveikti be žemėlapiuose pažymėtų objektų lankymo. Gimtinėje pramogų netrūksta. Jų pasiūla ir kokybe Lietuva neatsilieka nuo užsienio valstybių, o ne vieną jų net lenkia. Siūlomų pramogų krepšelį nuo šiol plečianti bendrovė „Tiketa“ išskyrė 10 pramogų, kurias verta išbandyti pramogų mylėtojams.

Šaudymas iš lanko ar arbaleto (Vilnius). Ši pramoga nukelia į vaikystę, į knygų puslapiuose aprašytas indėnų stovyklas ar pas Robiną Hudą, tačiau šaudymas iš lanko skirtas toli gražu ne tik vaikams. Išbandykite savo akies taiklumą ir rankos tvirtumą – įsitikinsite, kad šaudyti iš lanko kur kas sudėtingiau ir įdomiau nei atrodo žiūrint kino filmą. Ne veltui Lietuvos lankininkų bendruomenė didėja, yra rengiamos varžybos, čempionatai.

Strėlių mūšis (Vilnius). Šaudymo iš lanko patirtis kolektyvams ar draugų kompanijoms. Šis Lietuvoje dar naujas žaidimas ypatingas tuo, kad jo dalyviai yra apginkluojami tikrais lankais ir strėlėmis, pritaikytomis šaudyti vieniems į kitus. Žaidimas vyksta specialiame labirinte, o jo tikslas – įvykdyti specialias užduotis ir nušauti kuo daugiau priešininkų komandos žaidėjų. Vargu, ar rasite geresnę ir saugesnę vietą pasijusti filmo herojumi.

Somato emocinis masažas (Panevėžys). Šio masažo metu profesionalai dirba su minkštaisiais kūno audiniais (raumenimis) rankų, kojų, nugaros ir galvos srityse. Judesiai labai malonūs, pasikartojantys, ramūs ir lėti. Seanso metu žmogus atpalaiduojamas, panirsta į meditacines būsenas. Tai yra gilus poilsis, išlaisvinantis nuo kūno įtampų.

Driftas (Daukšių aerodromas, Kėdainiai). Viena sparčiausiai populiarėjančių autosporto šakų patiks ne tik automobilių, bet ir, apskritai, ekstremalių bei aštrių pojūčių mėgėjams. Jei pasitikite savo jėgomis ir nestinga drąsos prie specialiai paruošto bolido vairo galite sėsti pats, o jei kiek nedrąsu, įsitaisykite keleivio vietoje. Profesionalus vairuotojas užtikrins maksimalų greitį, apkrovas ir adrenaliną, kurį patirsite automobiliui slystant šonu. Gera proga ne tik naujiems potyriams, bet ir išmokti suvaldyti slystantį automobilį.

Siaubo išgyvenimo žaidimas (Vilnius). Tai veikla ne silpnų nervų pramogautojams. Žaidimo dalyviai yra griebiami už gerklės ir tempiami į įtampos kupiną negatyvių jausmų prarają milžiniškoje tamsioje patalpoje. Į žaidimą reikėtų leistis su komanda, nors laikytis būryje čia pragaištinga. Tam, kad įveiktumėte užduotis ir nepakliūtumėte piktavaliams į rankas, teks slapstytis ir veikti tyliai. Šis košmaras – puikus būdas perlipti per savo emocijas ir pabėgti nuo rutinos.

Skrydis parasparniu (Kaunas). Kone kiekvienas bent kartą esame svajojęs pabūti paukščiu, pajusti skrydžio malonumą, besikeičiančias oro sąlygas ir į pasaulį pažvelgti iš viršaus. Skrydis motorizuotu parasparniu leidžia tai padaryti. Motorizuotą parasparnį valdys patyręs pilotas, todėl jums liks tik atsipalaiduoti ir mėgautis vaizdais, kvapais, kūną užliejančiais naujais pojūčiais ir potyriais. Vidutinis greitis pramoginio skrydžio metu dažniausiai siekia apie 40 km/val., be to, esant geroms oro sąlygoms patys galėsite pabandyti valdyti parasparnį ar su pilotu atlikti keletą paprastų akrobatinių triukų.

Fotosesija (Marijampolė). Gražios nuotraukos – privaloma šiuolaikinio gyvenimo detalė. Profesionalaus fotografo užfiksuoti kadrai džiugins ne vienerius metus ir gali papuošti ne tik jūsų socialinių tinklų paskyras, bet ir namus, pasitarnauti kaip atvirukai artimiems žmonėms. Be to, ir pati fotosesija – smagus nuotykis, į kurį galite leistis vienas, su antrąja puse, šeima, draugų kompanija ar net visa gimine.

Degustacija (Vilnius). Viena populiariausių pastarojo meto pramogų, tinkanti visai šeimai ar draugų kompanijai bet kokiu oru. Degustacijų pasiūla šiandien tokia plati, kad tereikia išsirinkti tai, ką mėgstate labiausiai, o galbūt priešingai – išbandyti šį tą naujo ir atrasti mėgstamiausių viso pasaulio skonių. Štai, pavyzdžiui, šeimos kavinės „Kikilio lizdas“ meistrės kviečia skonio receptoriais pajutis Belgijos kulinarinį paveldą – paragauti belgiškų vaflių, kurie sužavi ir didelius, ir mažus smagurius.

Energinis seansas (Panevėžys). Naujas potyris ieškantiems būdų atsipalaiduoti ir pajusti į kūną grįžtančią harmoniją. Seanso metu sudaromos sąlygos įsijungti energijos tėkmei, kuri nukreipiama  į žmogaus organus ir ląsteles. Šio kiek mįslingai skambančio seanso organizatoriai tikina, kad dėl to po procedūros žmogus jaučiasi taikus, ramus, yra atsipalaidavęs, kupinas energijos.

Pabėgimo kambarys (Vilnius). Nors pabėgimo kambariai jau nebe naujiena, tačiau savo pozicijų populiariausių pramogų tope jie nepraranda. Galima rinktis skirtingus pabėgimo kambarius, tačiau kiekvieno jų tikslas vienodas – per tam tikrą laiko tarpą išspręsti užduotis, galvosūkius, kurie padėtų atidaryti kambario duris. Dėl savo universalumo ši intelektuali pramoga tinka bet kokio amžiaus dalyviams, mėgstantiems detektyvus ir norintiems bent kartą išbandyti, ką reiškia būti Šerloku Holmsu ar Erkiuliu Puaro.

Naujų potyrių ir įspūdžių nuo šiol ieškokite www.tiketa.lt.