Stipriausi futbolo klubai Anglijoje

Anglijos futbolas paskutiniu metu išgyvena atgimimą. Šalies rinktinė ir vėl kupina aukščiausio lygio talentų, o „Premier“ lyga veikiausiai pelnytai gali būti vadinama sudėtingiausia ir konkurencingiausia visame pasaulyje.

Šiame straipsnyje aptarsime pajėgiausius Anglijos klubus pastaraisiais metais.

Madas diktavo „Manchester City“

Taip, „Liverpool“ po trisdešimties metų pertraukos iškovojo titulą, bet žvelgiant į paskutinius ketverius metus „Manchester City“ tiesiog neturėjo lygių. Pepas Guardiola kiek strigo pirmaisiais savo metais Anglijoje, tačiau vėliau treneris ir vėl pademonstravo klasę – „City“ dusyk tapo nacionalinių pirmenybių nugalėtojais, be to nuolat iškovodavo bent vieną iš dviejų šalies taurių.

Apskritai „Manchester City“ gali pasigirti didžiausiais finansais visoje Anglijoje, o tai leidžia tikėti dar šviesesne klubo perspektyva. Dabar pagrindinis šio klubo tikslas – dar niekada komandos istorijoje nelaimėta Čempionų lygos taurė.

„Liverpool“ pakilo iš pelenų

Prieš gerą dešimtmetį „Liverpool“ sunkiai pretenduodavo į geriausiųjų ketvertą, tačiau kai į klubą atvyko strategas iš Vokietijos Jurgenas Kloppas, situacija ėmė drastiškai keistis. Dar prieš metus „Liverpool“ aršiai kovėsi dėl titulo, o šiemet jį laimėjo tiesiog užtikrintai.

„Liverpool“ praktiškai prieš bet kurią komandą, kazino ir lažybų bendrovių yra įvardijama kaip favoritė, o tai parodo jos statusą. Beje, nepamirškime, kad būtent „raudonieji“ gina Čempionų lygos titulą – tiesa, apginti jo galimybių „Liverpool“ jau neturi, kadangi šiame sezone pasirodymą baigė aštuntfinalyje.

„Chelsea“ nebe tokia, bet grėsminga

Jei „Liverpool“ prieš dešimt metų buvo silpnesnė, tai Londono „Chelsea“ priešingai – tuo metu diktavo madas Europoje. Deja, dabar situacija kiek pakitusi ir „Chelsea“ rezultatai kritę žemyn. Kita vertus dar prieš trejus metus klubas triumfavo „Premier“ lygoje.

Dabar „Chelsea“ triumfas čempionate būtų prilygintas sensacijai, bet komanda yra tvirta pirmojo ketverto dalyvė ir lipdo jauną ir ambicingą sudėtį. Beje, naujuoju „Chelsea“ pergalių architektu gali tapti buvusi klubo legendas Frankas Lampardas. Garsusis saugas jau metus treniruoja savo gyvenimo klubą ir pirmas blynas tikrai neprisvilo.

„Manchester United“ nesusigrąžina praeities šlovės

Visi augome su seru Alexu Fergusonu ir „Manchester United“. Pradžioje ten žaidė Davidas Beckhamas ir Rudy Van Nistelrojus, vėliau – Cristiano Ronaldo ir Wayne‘as Rooney. Su šiais žaidėjais „raudonieji velniai“ skynė pergalę po pergalės tiek Anglijoje, tiek Europoje. Visgi, kai A. Fergusonas baigė trenerio karjerą, situacija pasikeitė. Komandos žaidimas dabar, kaip lošimų automatai, dideliu stabilumu nepasižymi.

„Man Utd“ jau eilę metų neranda savo žaidimo, nepaisant to, jog į komandos komplektaciją yra metami šimtai milijonų eurų. Visgi, nepaminėti „United“ prie pajėgiausių Anglijos klubų būtų tikra nuodėmė – visi žinome, kad tik laiko klausimas, kada šis Mančesterio klubas ir vėl dominuos Europoje.