Konservatoriai padeda smulkiam verslui

Kovo 24 d. į Marijampolės savivaldybės tarybos narį Andrių Vyšniauską kreipėsi du jauni verslininkai Domas Ambrazevičius ir Mantvydas Pečiulis, kurie matydami, jog pandemijos sąlygomis Marijampolėje trūksta maisto pristatymo į namus paslaugos, nusprendė ją gyventojams operatyviai pasiūlyti.

„Maistas į namus Marijampolėje“ iniciatyvos kūrėjai sukūrė platformą, įsigijo paslaugos teikimui reikalingą techniką, pasirūpino būtinomis saugos priemonėmis, tačiau jauno verslo startą sustabdė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), nes nors tokiai verslo rūšiai reikalinga speciali, lengvai gaunama pažyma, tačiau VMVT karantino metu yra nusprendusi leidimų neišduoti.

„Tą pačią dieną kreipiausi į kolegą Seime Dainių Kreivį atkreipdamas dėmesį į netinkamą kontroliuojančios institucijos veiklą, nes karantino metu negali nutrūkti leidimų ir licencijų išdavimas, o ypač tam verslui, kuris šiomis sunkiomis karantino sąlygomis žmonėms yra kritiškai svarbus” – teigia tarybos narys Andrius Vyšniauskas, priklausantis TS-LKD frakcijai.

Kovo 26 d. Dainius Kreivys ir TS-LKD frakcijos kolegos inicijavo neelinį Seimo Ekonomikos komiteto posėdį, kuriame įtrauktas ir Marijampolės atvejo svarstymas. Komitetas operatyviai priėmė sprendimą įpareigoti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą iki balandžio 1 d. atnaujinti pažymų, leidimų ir licenzijų verslui išdavimą. Taip pat įpareigojo šią instituciją savo kompetencijos ribose, karantino laikotarpiu, supaprastinti verslui skirtų pažymų, leidimų ir licenzijų išdavimo tvarkas.

Kovo 30 d. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Seimo Ekonomikos komitetą informavo, kad reaguodama į komiteto poziciją, nustato specialias verslo sąlygas karantino laikotarpiui. Šių sąlygų dėka karantino laikotarpiu bus supaprastinta tvarka išduodami laikini leidimai maisto transportavimo veiklai vykdyti. Šie leidimai bus išduodami skubos tvarka (maksimalus terminas – 3 darbo dienos) ir jiems gauti užteks pateikti prašymą, transporto priemonės(-ių) registracijos liudijimą(-us) ir jos(-ų) nuotraukas, patvirtinančias, kad transporto priemonė(-ės) atitinka karantino metu taikomus reikalavimus. Taip pat, kadangi karantino metu nėra galimybės tikrinti darbuotojų sveikatą (gauti medicininės pažymos), supaprastinama ir ši reguliavimo sritis. Tereikės užpildyti specialią sveikatos būklės įsivertinimo formą.

„Džiaugiamės galėdami padėti jaunam, perspektyviam verslui, nes paslaugos, kurias jis teiks marijampoliečiams yra labai reikalingos. Prašome kreiptis jeigu turite panašių problemų, bandysime spręsti“ – teigia Andrius Vyšniauskas.

 

TS-LKD informacija