Vestuvių metinių dovanos: nuo popierinių iki medinių sukakčių

Vestuvių metinės – tai santuokinio gyvenimo pradžios paminėjimas kasmet bei puiki proga abiems prisiminti, kodėl vienas kitą pamilote, bei padovanoti dar daugiau naujų patirčių kartu, kurie tik dar labiau sustiprins santuoką ir jausmus.

Esame įpratę švęsti pačias pirmąsias vestuvių metines, kurios išties visiems labai brangios. Po to seka penkerių metų sukaktis, dešimties, penkiolikos ir t. t. Tačiau, pastaruoju metu populiarėja ir kasmetinės vestuvių metinės, matyt todėl, jog poros nori vis daugiau bendrų švenčių, kurios įneštų į kasdienybę dalelę džiaugsmo ir dėmesio vienas kitam, kurio per nesibaigiančius darbus vis mažėja… Gal ir gerai, nes šeimos švenčių negali būti per daug, tiesa?

1 metai – popierinės metinės

Popierius tikrai nėra tvirta medžiaga, o tai tam tikra prasme atspindi pirmuosius bendro gyvenimo metus: tarpusavio santykiai dar neturi tvirto pagrindo, yra lengvai pažeidžiami. Norint išsaugoti meilę iki kitų metinių, vienam su kitu elgtis reikia labai atsargiai ir atsakingai. Būtent tokie – atsargūs, švelnūs ir dėmesingi yra masažai, tad šia proga galite pasidovanoti sau SPA ir masažus dviems. Taip pat puikiai tiks dovanoti knygas, nuotraukas, paveikslus, kelionės, teatro ar koncerto bilietus, dovanų čekius, kuponus.

2 metai – medvilninės vestuvės

Antrosios metinės taip vadinamos todėl, kad pažymi perėjimą prie buitinių, kasdienių santykių, taip sakant, prieinama prie medvilninio paprastumo. Santykius su medvilne galima būtų palyginti taip:  jos ne tik maskuoja tobulintinas vietas, bet ir puošia bei šildo.

Medvilninių metinių proga galima dovanoti įvairių gaminių iš medvilnės, pavyzdžiui, rankšluostį, patalinės komplektą, skarą, šmaikščius marškinėlius, kojines, netgi apatinį trikotažą ar naktinukus.

3 metai – odinės vestuvės

Tokį pavadinimą jos gavo tikriausiai todėl, jog pora per tą laiką turi, liaudiškai sakant, „oda“ jausti vienas kitą.

Tradicinės dovanos šia proga – įvairūs dirbinai iš odos. Tai gali būti rankinė, diržas, užrašų knygelė, piniginė, subtili odinė sagė ar koks kitas meno kūrinys. Taip pat tinka dovanos puoselėjančios odos grožį, pavyzdžiui, procedūrų kompleksas „Kleopatros žavesys“. Legendine Kleopatros pieno vonia mėgaujamasi iki šių dienų ir tikima jos nepaprastu poveikiu kūnui. Siūlome išbandyti ir vyrišką ritualą. Čia grožio ir sveikatinimo procedūroms naudojamas mineralinis vanduo, o veido ir kūno procedūroms prabangi kosmetika. Taigi, oda bus tikrai atsinaujinusi ir švelni.

4 metai – vaisinės vestuvės

Ketvirtieji santuokos metai suprantami kaip prisirpę ir vaisingi, štai kodėl tai vaisinės metinės. Sutuoktiniai mėgaujasi jausmų ir tarpusavio santykių branda. Vaisingumas čia suvokiamas kaip šeimos pagausėjimas.

Tinkama dovana šių metinių proga gali būti vaisiniai medžiai ar vaisinė arbata bei prinokusių vaisių krepšelis. Tinka vaisių pavidalo juvelyriniai dirbiniai, netgi knygos, filmai ir spektakliai, kurių pavadinimuose yra paminėti vaisiai. Juk moteris (ar vyras) mėgstanti gaminti tikrai nudžiugs gavusi receptų knygą „Uogos ir vaisiai“. Tačiau, jei tokio tipo dovana ne Jūsų porai, galite dovanoti saldžią degustaciją ar prabangią vakarienę. Pavyzdžiui, vakarienė 165 m aukštyje tikrai suteiks naujų ir puikių atsiminimų. Šis restoranas įsikūręs TV bokšto 19-ame aukšte, kuris atitinka 55-ąjį aukštą lyginant su daugiabučiais pastatais. Taip pat tiktų dovanoti prancūziškų desertų degustaciją dviems.  Degustacijos metu atvykusieji ragaus šiuos desertus: krembriulė, panakota, Choux à la Crème ir šokoladinį musą.

5 metai – medinės vestuvės

Pagal senolių išmintį, manoma, jog po penkių metų gyvenimo sutuoktiniai turi suaugti šaknimis, tarsi medžiai, kadangi niekas taip nesuriša ir nesustiprina šeimyninio gyvenimo, kaip vaiko gimimas. Pavadinimas taip pat reiškia, kad iki šio momento vyras ir žmona turi įsikurti savo namuose.

Dovanos šių metinių proga gali būti įvairiausi medžio dirbiniai, įrankiai. Tinka ir namų puošybos detalės, bižuterija. Netgi savaitgalio nakvynė gražioje medinėje kaimo turizmo sodyboje, turinčioje medžiu kūrenamą pirtį. Tačiau, vietoje kaimo turizmo sodybos, galima rinktis nakvynę Lietuvos kurorte – Druskininkuose, Birštone ar Palangoje. Visos vietos leis atsipūsti ir pamiršti kasdienybę bent savaitgaliui.

Daugiau apie vestuvių metinių dovanas skaitykite „Gera dovana” tinklaraštyje: https://www.geradovana.lt/apie/tinklarastis/vestuviu-metiniu-dovanu-idejos-kiekvieniems-metams