Panevėžio plaukikai nusipelnė kokybiško baseino

Sausio 29 d. laikraštyje „Panevėžio kraštas“ publikuotame žurnalisto Laimio Kavoliūno straipsnyje „Paskutinis pasispardymas – uždirbti iš konkursų?“ pateikta tikrovės neatitinkanti informacija.

Siekdama teisingai informuoti visuomenę, Panevėžio miesto savivaldybė tikslina paskelbtus teiginius.

Panevėžį ir Lietuvą garsinantiems miesto plaukikams, tokiems kaip Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Simonas Bilis ir kt., būtinas kokybiškas, Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) reikalavimus atitinkantis baseinas. Todėl Savivaldybė planuoja „Aukštaitijos“ baseino priestato rekonstrukciją į 50 m 10 takelių baseiną. Idėja pristatyta Ministrui Pirmininkui Sauliui Skverneliui. Šis pritarimą, kad miestui reikia modernaus baseino, išsakė du kartus – 2017 ir 2018 m. Baseino statyba galėtų būti finansuojama Valstybės investicijų programos (VIP) ir Savivaldybės biudžeto lėšomis. Planuojama, kad tam pinigų iš VIP miestas galėtų gauti 2020 m.

Panevėžio užduotis siekiant šio tikslo – parengti baseino techninį projektą. Buvo paskelbtas viešųjų pirkimų konkursas. Jį teko nutraukti – to primygtinai rekomendavo Viešųjų pirkimų tarnyba. Jos nuomone, konkurso dalyviams neturi būti keliamas reikalavimas turėti patirties projektuojant bent 1 baseiną.

Paskelbtas ir šiuo metu vykdomas antrasis konkursas. Jis dar nesibaigė, vertinamas pasiūlymai, taigi laimėtojo dar nėra. Kadangi baseinas – ypač svarbus objektas, bus atsižvelgiama ne vien į kainą, bet ir funkcionalumą, racionalumą, patogumą sportininkams, architektūrinę idėją, išraišką bei kt. Pasiūlymus vertina ne tik Savivaldybės, bet ir Lietuvos plaukimo federacijos atstovai, nepriklausomi ekspertai – Regioninė architektūros taryba.

Apie konkurso rezultatus, jam pasibaigus, visuomenę informuosime papildomai.

Viešųjų pirkimų procesas – sudėtingas mechanizmas. Čia neįmanoma „uždirbti“. Jei žurnalistui pavyko išsiaiškinti, kaip ir kiek „galima uždirbti iš atviro projekto konkursų“ ar turi konkrečių faktų, – kviečiame pasidalinti informacija su visuomene arba pranešti specialiosioms tarnyboms.

Savo ruožtu Savivaldybė kreipėsi į laikraščio „Panevėžio kraštas“ redakciją, kad tikrovės neatitinkanti informacija būtų paneigta.

 

Panevėžio miesto savivaldybė informacija