Panevėžys atsinaujina! Turėsime modernesnę atliekų infrastruktūrą

Rudenį Panevėžys ketina turėti kur kas šiuolaikiškesnę atliekų tvarkymo sistemą – gyventojai turės daugiau rūšiavimo galimybių, atsiras požeminių konteinerių. Naujovės diegiamos ES struktūrinių fondų ir Savivaldybės lėšomis.

„Tapsime ekologiškesni, atsakingesni – pasiūlysime bendruomenei rūšiuoti ir bioskaidžias (žaliąsias, kai kurias maisto), tekstilės atliekas. Bus švariau ir tvarkingiau – įrengta 20 požeminių konteinerių aikštelių. Tai ne tik estetiška, bet ir racionalu, patogu gyventojams – keliskart didesnius konteinerius rečiau reikės išvežti, mažiau sklis kvapai, šiukšlių neišnešios vėjas ar paukščiai“, – sako administracijos direktorius Rimantas Pauža.

Panevėžio miesto savivaldybės parengtam komunalinių atliekų rūšiavimo infrastruktūros plėtros projektui realizuoti gauta daugiau kaip 1,9 mln. ES investicijų. Beveik 286 tūkst. Eur prisidės miestas.

Prie pagrindinių gatvių, centrinėje dalyje, traukos centrų ar ten, kur netrukdo komunikacijos, numatyta įrengti 20 požeminiųkonteinerių aikštelių. Jos atsiras Vilniaus, Katedros, Ramygalos Klaipėdos, Aukštaičių, Nemuno g. Bus įrengtos/atnaujintos 143 antžeminės aikštelės.

Visose stovės ne tik stiklo, plastiko, popieriaus, bet ir bioskaidžiųjų atliekų konteineriai. Atsiras 10 tekstilės konteinerių.

„Projekto darbai jau įsibėgėjo. Sėkmingi buvo viešieji pirkimai – sutaupėme lėšų, tad planuojame įrengti dar apie 15 požeminių konteinerių aikštelių“, – teigia R. Pauža.

Šiuo metu vyksta aikštelių projektavimas. Šiuos darbus atliks UAB „Ecoservice“ ir Panevėžio statybos trestas.

 

Panevėžio miesto savivaldybės informacija