Aptarta, kaip miestas bus tvarkomas žiemos metu

Aplinkos, kelių ir šaligatvių priežiūros darbai turi būti atliekami ypač operatyviai, laiku, nesudarant nepatogumų bendruomenei  – apie tai šią savaitę buvo kalbama Druskininkų savivaldybės vadovų, administracijos specialistų ir už tvarką atsakingų UAB „Druskininkų komunalinis ūkis“ ir Paslaugų ūkio atstovų susitikime. Susitikimo metu už tvarką atsakingų įmonių atstovai suderino tarpusavio veiksmus, kad visą žiemą darbai eitųsi sklandžiai. Atkreiptas dėmesys, kad būtina peržiūrėti ir perskirstyti pajėgumus pagal poreikį.

Pasitarimo metu akcentuota, kad Druskininkuose rūpinamasi aplinka nepriklausomai nuo metų laikų, tačiau žiemos laikotarpyje daug tamsaus paros laiko, orai būna prasti, sniegas ir plikledis gali sukelti pavojų,  todėl būtina operatyviai reaguoti į oro sąlygų pasikeitimus ir užtikrinti, kad ir gyvenamieji rajonai, ir reprezentacinės miesto teritorijos būtų nuolat tvarkoma. Kalbėta apie pėsčiųjų perėjų apšvietimus,  gatvių, pėsčiųjų ir dviračių takų apšvietimą ir galimų gedimų operatyvų šalinimą.

„Žiema Druskininkų tikrai neužklupo netikėtai: kaip ir kasmet, taip ir šį kartą, sezono pradžioje aptarėme būtinus darbus ir veiksmus. Džiugu, kad esame sukūrę visiems metų laikams pritaikytą infrastruktūrą, kad šventiškai pasipuošęs miestas spindi, tačiau tamsusis žiemos laikotarpis reikalauja labai daug atidumo tvarkant viešąsias erdves. Praėjęs savaitgalis parodė, kad plikledis gali susidaryti labai greitai, o tai kelia rimtą pavojų, todėl būtina reaguoti nedelsiant. Labai svarbūs daugiabučių namų kvartalai, nes bendruomenė kasryt važiuoja į darbą, veda vaikus į mokyklas – svarbu užtikrinti, kad valymo ir barstymo darbai būtų atlikti laiku, nesudarant papildomų kliūčių žmonėms prieš darbą. Be to esame kurortas, sulaukiame daug svečių iš Lietuvos ir užsienio, todėl būtina pasirūpinti jų laisvalaikio kokybe ir saugumu“,  – pažymėjo Druskininkų savivaldybės administracijos direktorė Vilma Jurgelevičienė.

Pasitarimo metu aptartos kitos aktualijos, taip pat seniūnijų aplinkos tvarkymo tobulinimas.

Kviečiame verslininkus ir bendruomenę taip pat pasirūpinti jiems priklausančiomis teritorijomis – nuvalyti sniegą, pabarstyti takelius, kad Druskininkai taptų ne tik gražesni, bet ir saugesni.

 

Druskininkų savivaldybės informacija