Alytuje atidaryta didžiausia Baltijos šalyse stiklo paketų gamykla

Penktadienį oficialiai atidaryta didžiausia Baltijos šalyse stiklo paketų gamykla. 20-metį švenčianti UAB „Glass LT”  džiaugėsi naujomis didesnėmis patalpomis, kurios užtikrins dar efektyvesnį įmonės darbą. Atidarymo metu sveikinimo žodį tarė Lietuvos Respublikos Premjeras Saulius Skvernelis ir Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius.

Šventinis atidarymas pradėtas Šarūno Mačiulio daina „Polerizuoti stiklai”, o vietoje simbolinės juostelės perkirpimo buvo sudaužyta ledo juosta.

Gamyklos statybos nuo idėjos iki šiandieninio rezultato truko ketverius metus. 2,25 ha sklype pastatyta daugiau kaip 9 tūkst. kv. m moderniausia stiklo paketų gamykla, joje sukurtos 32 naujos darbo vietos. Šiuo metu įmonėje dirba iki 133 darbuotojų. Statybos ir naujos įrangos įsigijimas kainavo daugiau kaip 9 mln. eurų. Dalis jų finansuota ES fondų lėšomis. Įmonė teigia, kad jos mokamas vidutinis atlyginimas beveik 2 kartus viršija Alytaus apskrities ir 1,5 karto Lietuvoje mokamą vidutinį atlyginimą.

Įmonė jaučiasi skolinga Alytui už suteiktas plėtros galimybes ir visokeriopą pagalbą, todėl rudenį įmonė nusprendė miestui padovanoti vaikų žaidimų aikštelės kompleksą.

„Ilgai galvojom, kaip paminėti jubiliejų atsidėkojant miestui. Surinkome idėjas iš darbuotojų ir išdiskutavę su savivaldybe išrinkome geriausią idėją. Mūsų darbuotojas Sigitas Putelis pasiūlė įrengti vaikų žaidimų aikštelės kompleksą, todėl visiems pritarus jį įrengėme šalia UP „Jotvingis”.  Aikštelė jau veikia ir tikimės, kad džiugina mūsų mažuosius alytiškius ir jų tėvelius”, – teigia UAB „Glass LT” generalinis direktorius Giedrius Jackūnas.

„Įmonės pavyzdys rodo, kad Lietuviško kapitalo įmonės gali kurtis ir plėstis Lietuvoje, mokėti didesnius atlyginimus ir būti pavyzdys kitiems. Smagu matyti, kad Alytuje kuriamas verslas su kompetentingais darbuotojais. Verslo aplinka šalyje nuolat kinta, todėl džiugu, kuomet mus pastebi tarptautinės reitingų agentūros. Pavyzdžiui pagal „Doing business” reitingą Lietuva esanti 14-ta iš 194 valstybių”, – teigia Lietuvos Respublikos Premjeras Saulius Skvernelis.

„Mes labai džiaugiamės, kad buvo priimtas sprendimas Alytuje statyti šią gamyklą. Kiek leido mūsų pajėgumai, sprendėme iškilusias problemas ir jas padėsime spręsti ateityje. Noriu pasidžiaugti gražiu kolektyvu ir įmone bei palinkėti sėkmės konkurencinėje kovoje”, – sveikinimo žodį tarė Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius.

 

 Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija