Kodėl medienos gaminiai tokie populiarūs

Medienos gaminiai nepraranda savo paklausos jau daugelį metų ir, panašu, kad savo pozicijų neužleis dar ilgai. Medis – tai itin universali medžiaga, iš kurios galima pagaminti iš ties daug: pradedant nuo papuošalų, baigiant dideliais baldais ar net pačiais namais. Todėl šį kartą domimės, kodėl mediena yra tokia populiari bei paklausi medžiaga.

Mediena statyboje

Kalbant apie statybų sektorių, viena iš populiariausių medžiagų yra būtent mediena. Nors, atrodo, kad pasaulis itin modernėja, stengiamasi statytis kuo labiau modernius namus – medis savo pozicijų nepraranda. Anaiptol, kuo aplinkinis pasaulis labiau modernėja – tuo atsiranda daugiau žmonių, kurie bando atsigręžti į natūralumą ir namo statybai pasitelkia medį. Tai nereiškia, kad gyvenama mediniuose namuose tiesiog ši medžiaga, komponuojama su kitomis statybinėmis medžiagomis, net ir moderniems namams suteikia jaukumo.

Svarbu paminėti, kad statybų pramonėje naudojama ne šviežiai kirsta, bet išdžiovinta mediena, kuri yra kur kas stabilesnė žaliava, mat keičiantis oro sąlygoms (ypač drėgmės procentui lauke). Taip pat itin svarbu žinoti, kad gerai išdžiovinta mediena užtikrins, kad joje nesiveis jokie pelėsiai.

Mediena baldų gaminime

Kone patys populiariausi medienos gaminiai – tai būtent baldai. Vargu ar rasime bent vienus namus Lietuvoje, kuriuose nebūtų bent kelių medinių baldų. Tam yra kelios priežastys: mediniai baldai pasižymi patvarumu, ilgaamžiškumu bei geru kainos ir kokybės santykiu. Taip pat su mediena dirbti nėra sunku, tad pagal poreikius, galima sukurti tokius baldus, kokius tik įsivaizduojate. Pasirenkant skirtingos rūšies medį bei skirtingas apdirbimo technikas, galima išgauti skirtingus rezultatus. Net tas pats medinis stalas gali būti sukurtas tiek primityvus, tiek ir itin modernus. Tad pasirinkus medį – galite duoti laisvę savo fantazijai.

Ne mažesnis medienos gaminių privalumas yra tas, kad jie nereikalauja ypatingos ar specifinės priežiūros: paviršiai nusivalo gana lengvai. Itin paprasta prižiūrėti lakuotos medienos paviršius –  užtenka tik paprastos, sudrėkintos šluostės. Jei baldų paviršius nelakuotas, bet norite jiems suteikti papildomo blizgesio – kone kiekvienos parduotuvės lentynose rasite tam specialiai skirtų priemonių, kurios puikiai atlieka savo darbą ir nekainuoja daug.

Mediena interjere

Medienos gaminiai namų ar biurų interjere sutinkami itin dažnai: pavyzdžiui, medinės grindys, durys ar medinėmis lentelėmis apkaltos sienos. Medis suteikia namams jaukumo, šilumos ir atrodo itin stilingai. Žinoma, plastikinės grindys kainuos pigiau, tačiau medinės ne tik atrodys solidžiau, bet ir tarnaus ilgiau.

Mediena kitose srityse

Mediena, kaip žaliava, neretai panaudojama ir kitose srityse, kurios mums gali pasirodyti ir kiek netikėtos: pavyzdžiui, juvelyriniai gaminiai, įvairūs aksesuarai (rankinių rankenos, akinių rėmai, telefonų dėklai ir t.t.). Mados dizaineriai ir stilistai savo kūryboje vis dažniau pasirenka netikėtus medžiagų derinius, todėl nieko keisto, kad neretai yra įkomponuojama ir mediena. Tai suteikia netikėtumo įspūdį ir padeda išsiskirti iš minios.

Panašu, kad medienos gaminiai savo populiarumo neužleis dar ilgai. O bėgant laikui, bus surasta dar naujų sričių, kur ši medžiaga bus puikiai pritaikoma.

leojar.lt baldai namams