Pajūryje vasarą karaliauja vandens pramogos, o žiemą – SPA malonumai

Vasarą į pajūrį atvilioja smaragdinės Baltijos bangos, o kartu – ir vandens pramogos. Žiemą Palanga kiek apmiršta, tačiau situaciją padeda gerinti kurorto viešbučiai, paslaugas teikiantys visus metus, o Klaipėda stebina ne tik naujutėliu baseinu, bet ir unikaliais SPA centrais.

2018 m. birželio pabaigoje Klaipėdoje duris atvėrė naujas šiuolaikiškas baseinas, atitinkantis ne tik olimpinius standartus, bet ir vienas moderniausių Baltijos šalyse. Baseine įrengta ir 9 metrų ilgio bei 8 metrų pločio nardymo šachta, skirta profesionaliems narams mokyti. Baseine klaipėdiečiai ir miesto svečiai gali plaukioti net 10-yje plaukimo takelių, bendras baseino ilgis – 50 m, o plotis – 25 m. Tačiau baseino plaukimo zonas galima įvairiai atskirti, palaikant jose skirtingą temperatūrą. Naujojo baseino statybos truko kiek mažiau nei 2 metus. Baseino teritorijoje taip pat veikia sporto ir SPA zonos.

Vandens pramogų įvairovė – kaip svetur

Vandens pramogos į Lietuvos pajūrį, o ypač į Palangą ir Klaipėdą, entuziastus ir mėgėjus sutraukia šiltuoju metų laiku. Daugiausia tokių pramogų pasiūlymų vasaros mėnesiais galima rasti prie centrinės Gelbėjimo stoties Palangoje. Čia poilsiautojams bangas skrosti siūloma vandens motociklu ar greitaisiais kateriais, pabandyti išsilaikyti ant vandens slidžių, išbandyti vandens lovą ar banano formos kateriu tempiamus atrakcionus.

Pajūryje galima plaukioti ir irklentėmis, baidarėmis, banglentėmis, suvaldyti jėgos aitvarus, ir tai ne vien šiltojo metų laiko pramogos. Kaituotojų galima sutikti bet kurioje Lietuvos pajūrio kampelyje. Pajūryje kuriasi ir modernūs, poilsiautojų lūkesčius atitinkantys vandenlenčių parkai su puikiai išvystyta infrastruktūra. Bene garsiausias jų – „Wakepark Palanga“. Šiame regione veikia ir pirmoji šalyje sertifikuota irklenčių mokykla „Sea Paradise“.

Poilsiautojus bene labiausiai nustebina galimybė jūroje plaukti baidarėmis – daugelis šią pramogą vis dar sieja su ramiomis, ne pernelyg srauniomis Lietuvos upėmis. Tad plaukimas banguotoje jūroje baidarėmis priskiriamas prie ekstremalesnių pramogų.

Šaltuoju metų laiku daugiausia dėmesio sulaukia SPA centrai

Atvėsus orams, klaipėdiečiai ir miesto svečiai ieško pramogų po stogu, tad daugelis renkasi SPA centrus. Turistai, išbandę SPA Palangoje, neretai užklysta ir į Klaipėdą. Vienas populiariausių šiuo metu Klaipėdoje – SPA centas „Familia sana“, įsikūręs pačiame miesto centre. Šiam SPA centrui suteikiamas visos šeimos SPA centro titulas. Salone atliekamos kūno puoselėjimo procedūros moterims, vyrams, ypatingas dėmesys skiriamas nėščiosios ir neseniai pagimdžiusioms moterims. Šis SPA Klaipėdoje daugiausia dėmesio sulaukia dėl kokybiškai atliekamų procedūrų kompleksų.

Iš kitų analogiškų paslaugų teikėjų išsiskiria ir SPA „Provanso kvapai“, kuriame ne tik atliekami masažai Klaipėdoje, SPA ritualai, tačiau teikiamos ir netipinės paslaugos – specialistai pakonsultuos, kaip išsirinkti tinkamiausius eterinius aliejus, sukurs jų mišinius pagal individualius poreikius, vedamuose užsakomuosiuose seminaruose ar šventiniuose renginiuose supažindins su aromaterapijos paslaptimis ir suteiks reabilitacijos paslaugas. Šį saloną pamėgo norintys išbandyti ir netradicines procedūras, pavyzdžiui, detoksikuojantį juodųjų pipirų ir bazilikų kūno šveitimą, kūno šveitimą su apelsinais ir ryžiais ar Lanna žolelėmis.

SPA Klaipėdoje padangė pasipildė ir dar vienu nariu – sveikatos ir grožio namais „ŠIVA“. Šiuose grožio namuose atmosfera persmelkta Rytų kultūra. Klientams siekiama padėti surasti vidinę harmoniją, visus kasdienius rūpesčius paliekant už salono durų. Populiariausios procedūros – masažas „Ajurvedinis prisilietimas“, antistresinis ritualas bei masažas „Atsipalaidavimo metas“. Viena naujausių terapijų – Himalajų druskos pašildytų akmenų masažas, padedantis subalansuoti energijos tekėjimo srautus, o Himalajų druska, turinti net 84 vertingąsias medžiagas, poveikiu neprilygsta kitoms įprastoms druskoms.

Taigi poilsis pajūryje vasarą labiau siejamas su vandens pramogomis lauke, o atvėsus orams, Klaipėdoje ir Palangoje laukia modernūs baseinai bei SPA centrai ir jų nepamirštamos procedūros.