Miroslavo gimnazijos antrokai domisi profesijomis

„Amatą turėsi – ant pečių jo nenešiosi“, – sako lietuvių liaudies patarlė. Pradinėse klasėse vaikams jau suteikiami verslumo pradmenys. Kaip verslumas susijęs su amatu, Alytaus r. Miroslavo gimnazijos 2 klasės mokiniai sužinojo  spalio 17 dieną, nuvykę į Alytaus kraštotyros muziejų. Čia antrokai dalyvavo edukacinėje programoje „Puodininkystė“. Vaikai sužinojo, kad tai seniausias Lietuvoje amatas, tyrinėjo molio savybes, pasigamino puodynę, surengė mugę, kurios metu pristatė savo darbus – puodynes, pasakojo jų paskirtį.

Iš mugės antrokai vyko į Alytaus priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą. Specialistas Vytautas Kazlauskas supažindino su gaisrininko-gelbėtojo darbu. Mokiniai sužinojo, kokias savybes reiktų ugdytis, norint tapti gaisrininku-gelbėtoju, suprato, koks reikalingas ir sunkus jų darbas. Mokinių  laukė netikėtumas – gaisrininkai gavo pranešimą apie nelaimę. Antrokai stebėjo, kaip greitai turi gelbėtojai pasiruošti išvykti į įvykio vietą.

Edukacinės  programos, pažintis su profesijomis,  padeda pradinių klasių mokiniams formuoti ir gilinti pažinimo, komunikavimo, socialines kompetencijas, kurios svarbios tolimesniam vaiko gyvenime.

 Miroslavo gimnazijos pradinių klasių mokytoja Angelė Narkunienė