Kviečia į koncertą. Europoje žinomi pianistai pagerbs savo mokytoją

Spalio 26-ąją į Panevėžį grįžta savo kraštą visoje Europoje garsinantys pianistai, kurie padovanos miestui netradicinio formato koncertą, skirtą gerai Panevėžio miestui žinomai, šiemet 45-erių metų darbo Panevėžio muzikos mokykloje jubiliejų švenčiančiai, mokytojai-ekspertei Gražinai Beleckienei.

 Panevėžio muzikins teatras išvys penkis skirtingų kartų pianistus. Trys iš jų – jau seniai su scena susipažinę muzikantai: Gabrielė Lelytė – Ciuricho menų universitete, prof. Karl-Andreas Kolly fortepijono klasėje studijuojanti pianitstė, Rokas Valuntonis –  studijas Lietuvoje ir Prancūzijoje baigęs fortepijono virtuozas, kuris šiuo metu gyvena Londone bei savo koncertus dovanoja visai Europai ir Neringa Valuntonytė – Hanoverio muzikos, teatro ir medijos universitete, prof. E. Kupiec fortepijono klasėje besitobulinanti pianistė.  Prie jų prisijungs ir jaunieji atlikėjai – Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje studijas tęsiantis Emilis Šarinskas ir Panevėžio muzikos mokyklos auklėtinis Domas Gintautas. Visi jie – sceną gerai pažįstantys atlikėjai, drauge daugiau nei 100-o tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatai.

Scenos senbuviai šiame koncerte yra ypač laukiami. Europos publikai grojantys artistai stebina savo užimtumu ir karjeros pasiekimais, o paklausti kaip jaučiasi grįžę į namų sceną, tai vadina jaudinančia ir didelį džiaugsmą teikiančia proga.

Koncerto metu muzikinio teatro sceną puoš nuotraukų ekspozicija, o salę užlies ne tik užburiantys muzikos garsai, bet ir atlikėjų bei juos į muzikos pasaulį atvedusios mokytojos-ekspertės Gražinos Beleckienės prisiminimai.

Koncertas vyks spalio 26 d. 18 val. Panevėžio muzikiniame teatre. Įėjimas laisvas.