Meras susitiko su naująja Muzikinio teatro vadove

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas susitiko su naująja Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadove Laima Vilimiene. Anot mero, naujoji vadovė pristatė savo planus ir vizijas, aptarti teatro rekonstrukcijos klausimai. Pasak V. Grubliausko, įkvepia direktorės optimizmas, kad teatras bus rekonstruotas per trejus metus, tai, anot mero, drąsus, tačiau pakankamai realus terminas.

„Noriu tikėti, kad bendromis miesto, teatro ir Kultūros ministerijos pastangomis pavyks rekonstrukciją atlikti ne tik kokybiškai, bet ir glaustais terminais, kas yra įmanoma, jeigu neatsiras netikėtų kliuvinių. Linkiu, kad po trejų metų Klaipėdos centre sparnus ištiestų jau atsinaujinęs Muzikinis teatras. Kad ir kaip paradoksaliai tai beskambėtų, abu su direktore pasidžiaugėme tvora, kuri simbolizuoja rekonstrukcijos pradžią. Taip pat pasikeitėme nuomonėmis, kiek, kokiais aspektais, kuriuose darbuose miestas galėtų tapti dideliu pagalbininku ir partneriu, nors tokiu yra ir dabar“, – po susitikimo sakė meras.

Susitikimo metu taip pat aptartas galimas bendradarbiavimas siekiant į Klaipėdą pritraukti naujų talentų.

„Pasiūliau direktorei miesto paramą įgyvendinant ambicingus planus kalbant apie naujų talentų pritraukimą į Klaipėdą, rezidavimo jauniesiems menininkams galimybes, sąlygų jiems užtikrinimą, ką be miesto pagalbos turbūt būtų sunku įgyvendinti“, – sako V. Grubliauskas.

Naująja Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadove L. Vilimienė tapo laimėjusi Kultūros ministerijos surengtą konkursą. L. Vilimienė iki šiol dirbo Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, ėjo generalinio direktoriaus pavaduotojos rinkodarai pareigas, taip pat dėstė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Naujo vadovo Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui prireikė postą palikus Jonui Sakalauskui, kuris tapo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovu.

Klaipėdos sav. informacija