Siekiant užtikrinti vaikų saugumą Palangos paplūdimiuose vyko reidas

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyrius bendradarbiaudamas su policija ir Palangos miesto gelbėtojais bei atsižvelgdamas į tai, jog šią vasarą padaugėjo trumpam paklydusių, be tėvų priežiūros likusių vaikų Palangos paplūdimiuose rugpjūčio 17-tą dieną vykdė prevencinę priemonę.

Jos metu nuo 10 iki 15 valandos Palangos miesto paplūdimiuose Klaipėdos apskrities Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistai kartu su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos Prevencijos skyriaus pareigūnais, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Palangos miesto policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnais ir Palangos miesto gelbėjimo tarnybos gelbėtojais suaktyvino viešosios tvarkos pažeidimų prevenciją paplūdimiuose ir jų prieigose.

Reido metu ypatingas dėmesys buvo kreipiamas į vienus paplūdimiuose vaikštančius ir besimaudančius mažamečius. Siekiama, kad vaikai būtų apsaugoti ir neliktų be tėvų priežiūros, vykdomas šviečiamasis darbas, drausminami viešosios tvarkos pažeidėjai: girtaujantys, rūkantys ir kitus teisės pažeidimus darantys poilsiautojai.

Reido metu užfiksuotas vienas vaiko teisių pažeidimas. Rastas 2,5 m. pasiklydęs vaikas. Vaiko teisių apsaugos specialistai užfiksavo šį pažeidimą, bus vertinamas grėsmės vaikui lygis.

Prevencinės akcijos metu rasto paklydusio vaiko mama ir močiutė atvyko į gelbėjimo stotį, vaikutis perduotas mamai. Vaikas, iki mamos atėjimo, neverkė, aiškiai pasakė savo vardą, iš kur yra atvykęs, bendravo su pasieniečiu, dalyvavusiu prevencinėje priemonėje.

Nustatyta viešoje vietoje vartojusių alkoholinius gėrimus asmenų, tarp jų nepilnamečių nebuvo.

Užfiksuota ir tėvų, kurie mažamečių vaikų akivaizdoje vartojo alkoholinius gėrimus, tačiau mamos vaikus prižiūrėjo, todėl pažeidimai nebuvo fiksuoti.

Poilsiaujantys asmenys buvo įspėti dėl pažeidimų, poilsiautoms priminta apie jų atsakomybes ir pareigas bei nusižengimus, gresiančius jų nesilaikant.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba