Marijampolėje lankėsi LR Ūkio ministras

Marijampolės savivaldybės merė Irena Lunskienė, merės pavaduotojas Romualdas Makauskas ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Valdas Tumelis susitiko su LR Ūkio ministru Virginijumi Sinkevičiumi, Seimo nariais Dainiumi Gaižausku ir Kęstučiu Mažeika.

Marijampolės savivaldybės vadovai supažindino ministrą su konkrečiomis verslo plėtros perspektyvomis Marijampolės regione. Vadovai akcentavo, jog daugiau dėmesio reikalinga skirti Marijampolės verslininkų iniciatyvoms paremti, nes vietos verslininkai savo lėšomis taip pat kuria ilgalaikes darbo vietas. Aptartos verslui reikalingos infrastruktūros finansavimo galimybės. Ministras pastebėjo, kad Marijampolės savivaldybė savo biudžeto lėšomis bei LR Vyriausybės finansine pagalba, padarė ir daro didelį indėlį į naujų investuotojų pritraukimą.

Susitikimo metu, buvo aptartos Ūkio ministerijos iniciatyvos tobulinant Centrinės perkančiosios organizacijos (CPO) katalogo priemones, siekiant išvengti problemų kylančių dėl nemokių ar bankrutuojančių įmonių garantinių įsipareigojimų nevykdymo. Tai spręstų Marijampolėje aktualiai daugiabučių namų renovacijos problemą.

Komunikacijos skyrius