Už keleto dienų – Plungės miesto šventė. Ar pasiruošėme jai?

Iki Plungės miesto šventės liko vos kelios dienos. Joje kasmet gausiai dalyvauja plungiškių, rajono gyventojų, dažnas pasikviečia ir svečių. O kaip mes tuos svečius pasitinkame? Ar įsisukę į įvykių verpetą nepamirštame, kad atvykstantieji namo išvažiuoja ne tik kupini įvairių įspūdžių, bet ir susidarę nuomonę apie patį miestą – jo švarą, sutvarkytas (arba ne) viešąsias erdves, kiemus, gėlynus. Plungės miesto seniūnijos rangovai ir pagalbiniai darbininkai jau kibo į darbus pasiraitoję rankoves, o kaip prie miesto tvarkos ir grožio prisidedate jūs?

Plungėje daug privačių ir daugiabučių namų kiemų, įmonių, įstaigų teritorijų, kurios be didelio vargo galėtų varžytis dėl gražiausiųjų vardo – nupjauta veja, apkarpytos gyvatvorės, nuolat tinkamai prižiūrimi ir genimi medžiai, nudažyti namų fasadai ir tvoros, akį traukia įvairiaspalvės gėlės… Tačiau vis dar netrūksta  tokių erdvių, kurios bjauroja bendrą miesto vaizdą, kad ir teritorijos tarp privačių valdų bei gatvės. Privačių valdų savininkai savo teritoriją nušienauja, o likusioje atkarpėlėje žolę paliekama vešėti… Miestas atrodo lyg pusiau skustas, pusiau luptas… Gal vertėtų bent kartą nelaukti, kol atvažiuos žolės pjovėjai, ir tą mažytį lopinėlį nusipjauti patiems?

Vaizdą gadina ir nenukarpytos bei prižėlusios gyvatvorės, už namo tvoros pūpsančios šiukšlės. Atrodytų – kas už tvoros, tas jau nebe mano. Bet ar tikrai? Ar jūsų namo, įstaigos, organizacijos teritorija atrodys tvarkingai, jei jos aplinka bus išpuoselėta, o patvoriai – it mažas šiukšlynas?

Vasara šįmet šilta ir sausa, oras darbams netrukdo. Tad pats laikas paimti į rankas šluotą, žoliapjovę ar gyvatvorės žirkles,  o apsikuopus su kitais miestiečiais ir svečiais švęsti Plungės miesto šventę.

Plungės miesto seniūnijos informacija