Radviliškiečiai šventė Europos gimtadienį

Gegužės 9-ąją Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka radviliškiečius sukvietė į savo projektinį renginį „Su gimtadieniu, Europa“, skirtą Europos dienai paminėti. Šiais metais dvi dienas vykusių renginių metu visi – bibliotekos darbuotojai, moksleiviai ir jų mokytojai, Radviliškio bendruomenės nariai, sveikino Europą su gimtadieniu.

Europos dienos minėjimas prasidėjo gegužės 9-osios rytą Lizdeikos gimnazijoje, kur vyko „Europos egzaminas 2018“. Įvykdžius visas užduotis ir patikrinus moksleivių žinias, buvo išrinktas egzamino nugalėtojas, kuriuo tapo Rimvydas Katkevičius, 3d klasės mokinys.

Tą pačią dieną Europos dienos minėjimas vyko ir Radviliškio viešosios bibliotekos konferencijų salėje. Su Europos gimtadienio švente visus pasveikino Jaunimo Europos komandos narys radviliškietis Ugnius Sadauskas. Susirinkusiems jis sakė, kad 2018 metai nėra eiliniai, nes šiais metais Lietuva švenčia valstybės šimtmetį. Taip pat 2018-ieji – Europos kultūros paveldo metai. „Lietuva Europos Sąjungos sudėtyje jau 14 metų. Esame saugūs, mus ši tautų bendrystė saugo, esant reikalui – pasiruošusi ginti. Šiais laikais labai didelė problema yra melagingos naujienos, nuo kurių taip pat mus stengiasi apginti Europos Sąjunga“, – taip Europos dienos renginį bibliotekoje pradėjo U. Sadauskas, kuris toliau apie aktualias šalies problemas kalbėti pakvietė lektorių, politologą, filosofijos doktorantą Vytautą Sinicą.

Lizdeikos gimnazijos ir Vinco Kudirkos progimnazijos moksleiviai itin susidomėję klausėsi V. Sinicos paskaitos-diskusijos „Europos Sąjunga ir tiesos paieškos“. Šio renginio metu moksleiviams buvo priminti Lietuvai svarbūs istoriniai įvykiai, skirtinga informacijos sklaida apie tuos pačius įvykius bei būdai, kaip atsirinkti ar net patikrinti gaunamas naujienas.

Su Europos diena moksleivius ir bibliotekos bičiulius pasveikino Radviliškio viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė, kuri sakė, kad švęsdami Europos dieną, galime didžiuotis, jog esame europiečiai. Svečiams Viešosios bibliotekos direktorė V. Šukaitienė nuoširdžiai padėkojo už gražų renginį ir įteikė padėkas.

Viešosios bibliotekos organizuotų šventinių renginių ciklą užbaigė gegužės 10 d. Radviliškio miesto aikštėje „Labaiteatro“ aktorių pasirodymas. Pasižiūrėti teatralizuotą spektaklį-koncertą „Aplink pasaulį 2“, skirtą Europos gimtadieniui, buvo pakviesti ikimokyklinių grupių ugdytiniai ir vyresniųjų klasių moksleiviai. Teatralizuoto koncerto-žaidimo metu mažieji keliautojai susipažino su pasaulio šalimis, tų šalių papročiais, skirtingomis kultūromis. Išmoko dainų ir žaidimų, o vyresnieji atrado seną ir amžiną tiesą: visur gerai, bet namuose – geriausia.

Nuotaikingą teatralizuotą pasirodymą stebėjo ir miesto gyventojai.

Radviliškio viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos