Šalčininkų rajono savivaldybė – Vilniaus pasienio rinktinė

Šiandien Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos Vilniaus pasienio rinktinės vadas Virgilijus Raugalė pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuria įsipareigojo palaikyti ryšius gerinant gyventojų gyvenimo kokybę ir įgyvendinant veiklą gyventojų poilsio organizavimo, sporto, sveikatingumo, edukacinių priemonių organizavimo, viešosios tvarkos palaikymo, administracinių veikų prevencijos ir užkardymo priemonių srityse.

Šalčininkų rajono savivaldybės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos Vilniaus pasienio rinktinės glaudus bendradarbiavimas vyksta ne vienerius metus, o pasirašius sutartį partnerystė duos abiem pusėms naudingų rezultatų.

Pasirašyta sutartimi Vilniaus pasienio rinktinė įsipareigojo pagal galimybes suteikti pagalbą organizuojant ir vykdant ugdomuosius, pilietiškumo, fizinio aktyvumo skatinimo, sveikatinimo, administracinių nusižengimų ir nusikalstamų veikų prevencijos ir užkardymo renginius bei projektus; teikti siūlymus kuriant administracinių nusižengimų ir nusikalstamų veikų prevencijos ir užkardymo, gyventojų fizinio aktyvumo skatinimo, poilsio organizavimo, sveikatinimo programas.

Šalčininkų rajono savivaldybė taip pat įsipareigojo skatinti bendruomenę glaudžiau bendradarbiauti su rinktine, organizuojant bendrus kultūrinius, sportinius, sveikatinimo, edukacinius renginius. Taip pat numatyta keistis gerąja patirtimi prevencinių programų gyventojų socialinės gerovės skatinimo srityse.

Vilniaus pasienio rinktinės stebimas valstybės sienos su Baltarusija ruožas sudaro 175 km. Rinktinės štabui pavaldžios aštuonios užkardos, dvi iš jų – Gintaro Žagunio ir Dieveniškių – veikia Šalčininkų rajono teritorijoje, rinktinės pareigūnai taip pat dirba Urelių, Norviliškių ir Krakūnų vietinio eismo pasienio kontrolės punktuose.

Informaciją parengė Inesa Suchocka