Riešės seniūnijos daugiavaikei motinai Stanislavai Podskorbis – prezidentės apdovanojimas

Tradiciškai, artėjančios Motinos dienos proga, LR prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino ir garbingais valstybiniais ordinais „Už nuopelnus Lietuvai“ apdovanojo daugiavaikes motinas, kurios išaugino ir pavyzdingai išauklėjo penkis ir daugiau vaikų. Šiemet, artėjančios gražios pavasario šventės proga, iškilmingame renginyje buvo pagerbtos ir apdovanotos 33 daugiavaikės motinos, tarp jų ir Vilniaus rajono Riešės seniūnijoje gyvenanti dešimties vaikų motina Stanislava Podskorbis.

Stanislava  Podskorbis  gimė 1937 m. birželio 11 d. Naujakiemio kaime, Riešės seniūnijoje. Būdama 18-iolikos metų ištekėjo už Juozo Podskorbis, su kuriuo susilaukė dešimt vaikų – šešių dukrų ir keturių sūnų. Nepaisant gausaus vaikų skaičiaus, žemės ūkio bei namų ruošos darbų, Stanislava tinkamai atliko savo pareigas augindama ir prižiūrėdama vaikus. Kasdieninis Stanislavos darbas nebuvo lengvas, kol vyras dirbo kolūkyje, moteris kartu su vaikais prižiūrėdavo laikomus gyvulius ir apdirbamą žemę. Vaikai kasdieniniuose darbuose nuolat buvo pratindami prie darbo, darbštumas ir sąžiningumas buvo vieni iš pagrindinių puoselėjamų vertybių šeimoje.

Gausioje šeimoje, visi vaikai buvo auklėjami su meile ir pagarba. Stanislava, kaip pavyzdinga motina, savo vaikus tinkamai išauklėjo ir paruošė juos savarankiškam gyvenimui. Vaikai užaugo dorais piliečiais, įgijo išsilavinimą ir susikūrė gražias šeimas. Daugiavaikė motina Stanislava sulaukė gražaus būrio anūkų. Šiuo metu gausią šeimą džiugina 23 anūkai ir 11 proanūkių. Motina, močiutė ir prosenelė Stanislava, apsupta artimųjų žmonių rūpesčiu ir meile.

Per ilgus ir sudėtingus gyvenimo metus, Stanislava neteko dviejų vaikų, vyriausiojo sūnaus ir dukters. Su savo sutuoktiniu Stanislava pragyveno 59 metus, našle liko 2014 metais rugpjūčio mėn. Po vyro mirties Stanislava gyvena su sūnumi Leonardu Podskorbis, kuris tinkamai ir nuoširdžiai rūpinasi savo motina.

Džiaugiamės, kad Vilniaus rajone yra didėlių ir pavyzdingų šeimų, kurių tėvai ne tik sugeba savo vaikams skleisti šviesą, pakantumą ir vertybes, bet ir išauklėja juos garbiais ir dosniais piliečiais.